Navigáció

Idézet
Ha felismerjük, mit kell tenni, és nem tesszük meg, azt jelenti, hogy nem hiszünk önmagunkban!
Konfuciusz
Utolsó hozzászólások
Ajánló
Kitartas.hu

Napjainkra köztudomásúvá vált tény, hogy a hír- és véleményközlés (mai divatos kifejezéssel élve: média) nemhogy iparággá, de a negyedik (jelentőségében első) hatalmi tényezővé érett. Ebből a felismerésből táplálkozik az az igény, hogy Mozgalmunk is rendelkezzen önálló, szervezetfüggetlen médiummal, mely - lehetőségeihez mérten - képes a világ történéseiről az Új Koreszme követelményeit szem előtt tartva beszámolni. Az első ilyen kezdeményezés a XXI. század Magyarországán a Kitartas.hu. Beszéljen "az érem másik oldala!"
Kitartas.hu írások
Jelenlévők
Jelenleg 1 felhasználó van jelen: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég. (Az elmúlt 5 percben aktív felhasználók alapján.)

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Jobbik-MIÉP szövetség

A liberális demokrácia végnapjai.

Re: Jobbik-MIÉP szövetség

Új hozzászólásSzerző: Lantos Dátum: 2010 ápr. 11 - vasárnap, 17:31

Ha esetleg valaki félreértette volna azt, amit mondtam, én nem állítottam, hogy a Jobbik hungarista lenne. Természetesen nem az, és nem is lesz. Azt sem mondtam, hogy hungaristák lennének benne. Csupán annyit, hogy sokan (nem az összes tagjuk) amit keresnek, az valójában a Hungarizmus, csak még nem tudnak róla, mert nincs kikristályosodva a világnézetük. De ezek az emberek önmagukat nem nevezik hungaristának.

Azok viszont, akik magukat hungaristának vallják, s ennek ellenére nem hungarista szervezetben tevékenykednek (holott lehetőségük lenne rá), mélyen nézzenek magukba.
"Az igazság akkor is igazság marad, ha csak egy szem látja. De akkor is igazság marad, ha Istenen kívül egyetlen szem sem látja." - Szálasi Ferenc

Lantos
SBK

Új hozzászólásSzerző: Kisgabesz Dátum: 2010 ápr. 11 - vasárnap, 17:20

antiszemita=szemita ellenes.Sém leszármozattait nevezik szemita népeknek.(arabok,zsidók,etiópok,máltaiak...stb)De jellemzően az antiszemitizmus kifejezést is kisajátították a .....

aszemita: szemita-mentes

A hungarizmus deklaráltan nem antiszemita, hanem aszemita.
"Lehullt egy csillag,de van másik helyette!"
Kisgabesz

Új hozzászólásSzerző: ny 1885 Dátum: 2010 ápr. 11 - vasárnap, 16:59

Valaki el tudná magyarázni mi a különbség az antiszemitizmus és az asszemitizmus között?
ny 1885

Új hozzászólásSzerző: Hunor_88 Dátum: 2010 ápr. 11 - vasárnap, 16:52

A Jobbik NEM Hungarista és NEM is lesz az soha. Aki elfogadja a demokrácia mai rendszerét, az már alapból nem lehet Hungarista. A Jobbik elfogadta hogy részt vesznek az Európai Unióban, ahol tudjuk hogy kik uralkodnak. Sajnos sokan a Jobbikban Hungaristáknak vallják magukat, ők csak nehezítik a dolgunk.
Szálasi aszemitizmust akart és nem antiszemitizmust.
Kitartás!
Hunor_88

Új hozzászólásSzerző: Lantos Dátum: 2010 ápr. 11 - vasárnap, 14:02

Amit sok ember a Jobbikban, vagy a Magyar Gárdában keres, az valójában a Hungarizmus. Csak még nem tud róla, hogy ezt úgy hívják. De reméljük, és nekünk ezért sokat is kell tenni, hogy megtudják.

Hiszen melyik becsületes magyar ember utasítana el egy olyan államot, mely a következő elvek mentén épül fel:

- kereszténység, krisztusi erkölcs

- nacionalizmus sovinizmus nélkül

- szocializmus, tehát egy valódi szociális társadalom
"Az igazság akkor is igazság marad, ha csak egy szem látja. De akkor is igazság marad, ha Istenen kívül egyetlen szem sem látja." - Szálasi Ferenc

Lantos
SBK

Új hozzászólásSzerző: vagrand Dátum: 2010 ápr. 11 - vasárnap, 12:51

Néptárs!
Jómagam a jobbik tagja vagyok. (már ameddig ezt az utat követik) Még nem hallottam sehol hogy Szálasit antiszemitának tartják. Én sem tartom annak. Szálasi felismert olyan összefüggéseket amelyet nem látott Horty. Előrébb látott mindenkinél.... Azt gondolom, hogy jóval többen vannak a jobbikban hungarista nézeteket valló emberek, mint azt te hiszed.
Kétségtelen, hogy voltak Hortynak olyan erényei amelyek vitathatatlanok. Nekem ár az is eredménynek tűnik hogy országból kikergette a vereseket. Ettől függetlenül Szálasi életútja jobban magával ragad.

Aki ismeri a történelmet az nem tartja Szálasit ,,német érdekűnek". Ezt sem hallotam még soha a jobbik vezetésétől.
Persze ezzel nem azt akarom írni hogy a jobbik hungarista. De hülyeségeket se írjon senki...
Már elnézést ha megsértettelek.

vagrand

Új hozzászólásSzerző: Kisgabesz Dátum: 2010 márc. 03 - szerda, 11:11

Egy kis mankó az eligazodáshoz Horthy ügyben:
http://jovonk.info/2010/01/10/horthy-kontra-szalasi

Aztán ha van időd,itt még sok érdekességre lelsz: :)

irodalom/
"Lehullt egy csillag,de van másik helyette!"
Kisgabesz

Új hozzászólásSzerző: egy néptárs Dátum: 2010 márc. 02 - kedd, 22:16

Nekem megvan Szálasi Ferenc: 1. A Cél c. könyve, és már olvastam is egy részét. Érdekes. A Gede testvérektől lehet megrendelni, vagy a kuruc.info-n. Én ugyanakkor Vitéz Horthy Miklóst is jó politikusnak tartom, és szívesen emlékszem vissza rá. Ugyanakkor a hintapolitikája miatt nem kedvelem, és gondolom emiatt nem kedvelik a Hungaristák sem.
A múltkor, mikor egy Jobbik lakossági fórumon voltam, a végén Horthyról mondtak egy szeretetteljes beszédet. A pártnak ő a példaképe. Szálasit nem szeretik, mert antiszemitának és német érdekűnek tartják.

egy néptárs

Új hozzászólásSzerző: LPG88 Dátum: 2009 márc. 27 - péntek, 23:11

Korrekt!

LPG88

Új hozzászólásSzerző: Domokos Endre János Dátum: 2009 márc. 27 - péntek, 21:07

A Pax Hungarica szabályzata írta:8. § (2) Mozgalmunk nem ígér és nem ad senkinek állást, mandátumot, címet, rangot! Nem protezsálunk és nem bíztatunk. Mi ettől a mai rendszertől nem várunk és nem kérünk semmit. Mert a mai rendszer uraitól való bármily csekély méretű szívesség is már azt jelentené a gyakorlatban, hogy elveinket egészben vagy részben fel kell adnunk, márpedig erre nem vagyunk semmi körülmények között hajlandók.

A Pax Hungarica szabályzata írta:8. § (4) Egyes kiválasztott testvéreknek esetleg elvfeladás, vagy tömegek becsapása árán bármiféle pozícióba való juttatása nálunk kizárt. Akiket önérdekű politikai ambíció hevít, azok küszöbünket át se lépjék. Elvetjük a parlamentben más párt vagy mozgalom színeiben való szereplésnek még a gondolatát is, mert a mai parlament munkáját a legnagyobb népcsalásnak minősítjük. Mi a hatalom teljes birtokosai és nem részesei akarunk lenni.
"A mesterem Jézus, a vezérem Szálasi."

http://www.paxhungarica.org

Domokos Endre János

Új hozzászólásSzerző: mabir Dátum: 2009 márc. 27 - péntek, 20:10

Egy hivatalosan bejegyzett párt megszűnik, ha nem indít zsinórban két országos választáson jelöltet, márpedig ha indítanánk, azzal elismernénk a jelenlegi rendszer legitimitását. Csupán a megnevezésben pedig szerintem felesleges.
Kitartás!!

mabir

Új hozzászólásSzerző: Prédikátor Dátum: 2009 márc. 27 - péntek, 19:04

Így van. De van egy Szálasi-idézet, mely a népmozgalomról beszél, az is tökéletesen vázolja a dolgokat.
"Minden élet mozgás. Mozgás nélkül nincs élet. Tengely nélkül nincs mozgás. Minden mozgásnak van tengelye."

Prédikátor

Új hozzászólásSzerző: LPG88 Dátum: 2009 márc. 27 - péntek, 16:46

Prédikátor írta:A Hungarizmus nem demokratikus ideológia.

A Hőskorban lehetett nem demokratikus pártot alapítani.

Ma ez tilos.
Az elsőt természetesen tudom. A második felére egyszerűen nem gondoltam ... Így nem fér bele, mert nem lehet, és nem is szabadna burkolt pártot létrehozni.

LPG88

Új hozzászólásSzerző: Prédikátor Dátum: 2009 márc. 27 - péntek, 15:54

A Hungarizmus nem demokratikus ideológia.

A Hőskorban lehetett nem demokratikus pártot alapítani.

Ma ez tilos.
"Minden élet mozgás. Mozgás nélkül nincs élet. Tengely nélkül nincs mozgás. Minden mozgásnak van tengelye."

Prédikátor

Új hozzászólásSzerző: LPG88 Dátum: 2009 márc. 27 - péntek, 13:09

Prédikátor írta:
LPG88 írta:- Ez gondolom nem zárja ki elvi síkon egy Hungarista párt létrejöttét. (?)

Ez nem. Azt más dolgok zárják ki.
Elvi síkon még mi?

LPG88

Új hozzászólásSzerző: Prédikátor Dátum: 2009 márc. 25 - szerda, 17:29

LPG88 írta:- Ez gondolom nem zárja ki elvi síkon egy Hungarista párt létrejöttét. (?)

Ez nem. Azt más dolgok zárják ki.

Prédikátor

Új hozzászólásSzerző: LPG88 Dátum: 2009 márc. 25 - szerda, 16:50

matek9323 írta: Aki hungarista az ne legyen se Jobbik-os, se Miép-es, se semmi más. Alapjaiban le van fektetve, hogy nem hiszünk a demokráciában, aki pedig megalkudó az nem valószínű, hogy érti miről is szól a Hungarizmus.

(S ami még fontosabb, ne állítsa magáról mindenféle ember, hogy hungarista!)

- Ez gondolom nem zárja ki elvi síkon egy Hungarista párt létrejöttét. (?)

LPG88

Új hozzászólásSzerző: Kolovics Dátum: 2009 márc. 25 - szerda, 10:56

A lényeg lényege: a vezetőkkel van a probléma nem a pártolóikkal. A pártolók csak megtévesztett emberek, jót akarnak, csak rossz helyen. Szerintem ezt kár tovább fejtegetni, lehet, hogy a Jobbik jót akar, csak rosszul, amire a támogatóik nem jönnek rá, csak majd mikor már kihasználták őket. Aki hungarista az ne legyen se Jobbik-os, se Miép-es, se semmi más. Alapjaiban le van fektetve, hogy nem hiszünk a demokráciában, aki pedig megalkudó az nem valószínű, hogy érti miről is szól a Hungarizmus. Az persze más "tészta", ha a Jobbik meg hasonló szalonnacionalista szervezetek tagjait próbáljuk meggyőzni (nem ráerőszakolni) igazunkról.
Kolovics

Új hozzászólásSzerző: LPG88 Dátum: 2009 márc. 25 - szerda, 5:48

kitartás!Sz.F. írta:Én azokért az emberekért álltam ki akiket személyesen ismerek!
Ez miben változtat a tényeken?

LPG88

Új hozzászólásSzerző: kitartás!Sz.F. Dátum: 2009 márc. 24 - kedd, 23:07

Én azokért az emberekért álltam ki akiket személyesen ismerek!
kitartás!Sz.F.

ElőzőKövetkező

Vissza: Napi politika

Jelenlévők

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

© 2010 • Suttogo.hu • suttogo@mozgalom.org
A Suttogó a Mozgalom.org lapcsalád tagja.
Az oldal tartalma a forrás megjelölésével szabadon felhasználható.
További információk a Tudnivalók menüpontban olvashatóak!
Esetleges kérdések tekintetében az oldal üzemeltetői állnak rendelkezésre!