Navigáció

Idézet
Vannak idők, amikor élni kell a nemzetért, vannak idők, mikor halni kell a nemzetért. Élni akkor kell, amikor egy igazságot kell adni a nemzetnek, hogy tovább fennmaradhasson; halni akkor kell, amikor az adott igazság erkölcsi, szellemi, anyagi rendjét és rendszerét meg kell védeni, hogy a nemzet ne pusztuljon el.
Szálasi Ferenc
Utolsó hozzászólások
Ajánló
Szálasi Ferenc - A Cél
"Tudjuk, hogy Hungarizmusunk az egyedül helyes, mert nem a megcsonkított magyarsághoz szabtuk, hanem a magyarság történelmi és sérthetetlen hivatását, a méltó jövendő határvonalait építjük. És mert ilyen, kötelességünk a rendületlen helytállás."
Szálasi Ferenc írása a Hungarizmus ideológiai alapvetése. Hungaristáknak, érdeklődőknek, objektív tudásra vágyóknak egyaránt kötelező olvasmány.
Kitartas.hu írások
Jelenlévők
Jelenleg 1 felhasználó van jelen: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég. (Az elmúlt 5 percben aktív felhasználók alapján.)

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Küzdelmünk a Sátán ellen

Világnézeti eszmecserék.

Re: Küzdelmünk a Sátán ellen

Új hozzászólásSzerző: Taksony Dátum: 2010 máj. 18 - kedd, 15:12

Én inkább a ratyi párok gyerekeinek diszkriminációjáért aggódnék...
http://szentkoronaradio.com/ittechtudom ... -gyermekek
Taksony

Új hozzászólásSzerző: Kisgabesz Dátum: 2010 máj. 17 - hétfő, 15:38

Még világnapjuk is van a ratyiknak:
http://elofolyoirat.blog.hu/2010/05/14/ ... s_vilagnap

Ma délelőtt a Kossuth-on siránkoztak,micsoda diszkriminációban részesülnek a gyermeket nevelő ratyi párok......
"Lehullt egy csillag,de van másik helyette!"
Kisgabesz

Új hozzászólásSzerző: Virradat Dátum: 2010 máj. 17 - hétfő, 5:49

Nem volt túl jó ötlet ez a "fúzió"...
Virradat

Új hozzászólásSzerző: Gesta Dátum: 2010 máj. 16 - vasárnap, 19:32

Ez a történet már egy hónapos.

Csatlakozásra viszont mindig van lehetőség, ha az elhatározás is megvan. Helyi csoportok alakítása is lehetséges, ha valaki több olyan baráttal rendelkezik, akik most még csak szimpatizánsok (vagy, ha tudnák mi ez, azok lennének) és adott esetben képességet, erőt, elszántságot érez magában egy helyi csoport megszervezéséhez.

http://paxhungarica.org/?q=node/25
"...Ez az én meggyőződésem. Hogy én ezt meggyőződéssel vallom, az nem bűn. Hogy meggyőződéssel csak ennek tudok élni, az nem lehet bűn, mert ha valaki szépet, jót és igazat akar nemzete számára, az nem lehet bűn."

Szálasi Ferenc

Gesta
SBK

Új hozzászólásSzerző: Taksony Dátum: 2010 máj. 16 - vasárnap, 19:07

Már nagyon régen vártam erre a "közleményre"! Már igazán alakulhatna egy helyi phm szervezet Nyíregyházán.
Taksony

Új hozzászólásSzerző: Gábriel angyal Dátum: 2010 máj. 16 - vasárnap, 16:58

Akkor most ellenségek lettetek? ;)

http://www.jovonk.info/2010/04/27/kozlemeny

Gábriel angyal

Új hozzászólásSzerző: Keszi Boglár Dátum: 2010 máj. 15 - szombat, 16:18

Gesta írta:
Keszi Boglár írta: A nagyobb baj az hogy vannak szekták, amik kicsalják az emberek pénzét, értékeit.

Ha materialista álláspontra helyezkedünk, akkor ez a nagyobb baj, valóban.

Kedves Gesta! :-)

A szellemi és lelki dolgok egoista kizsákmányolása még sokkal nagyobb baj!
Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad!
Keszi Boglár

Új hozzászólásSzerző: Gesta Dátum: 2010 máj. 15 - szombat, 14:07

Keszi Boglár írta: A nagyobb baj az hogy vannak szekták, amik kicsalják az emberek pénzét, értékeit.

Ha materialista álláspontra helyezkedünk, akkor ez a nagyobb baj, valóban.
"...Ez az én meggyőződésem. Hogy én ezt meggyőződéssel vallom, az nem bűn. Hogy meggyőződéssel csak ennek tudok élni, az nem lehet bűn, mert ha valaki szépet, jót és igazat akar nemzete számára, az nem lehet bűn."

Szálasi Ferenc

Gesta
SBK

Új hozzászólásSzerző: Keszi Boglár Dátum: 2010 máj. 15 - szombat, 8:50

Paraklétosz írta:
Keszi Boglár írta:Nem szeretnélek megsérteni, de a Szent Biblia nem szabálykönyv, hanem egy útmutató, amelyet mindenki úgy értelmezhet (persze, bizonyos határokon belül!), ahogy neki az adott pillanatban a legmegfelelőbb.

Pontosan azért nincs ebben igazad, mert a Szentírás nem szabálykönyv, ha ugyanis pusztán az lenne, akkor elegendő lenne a kezedbe kapva fellapozni, és máris megtalálnád a problémádra a keresett megoldást. Valójában azonban a Szentírás tanításait csak a szenthagyomány talaján állva lehet helyesen értelmezni, hiszen az Írások nagyon sok helyen nem ad verbum (=szó szerint), hanem ad senses (=átvitt értelemben) értendők. Ráadásul a Szentírás mindkét testamentuma telis-tele van hebraizmusokkal, ami nem mentes a hiperbolizmusoktól (=költői értelemben vett túlzásoktól), minek következtében a gyanútlan olvasó számtalan olyan pontot találhat bennük, amelyek látszólag tökéletesen ellent mondanak egymásnak. Az ilyen látszólagos ellentmondásokat fel kell oldani valahogy, de egyáltalán nem mindegy, hogy ezt a feloldást ki fogja végrehajtani. Persze tudom, a Szentlélek feladata az, hogy az Írások értelmét megmagyarázza, de nem mindenki részesül egyformán az adományokból, s így vannak olyanok, akik jobban megértik az Írások tartalmát (bölcsesség karizma), mint mások. Érdemes mindenekelőtt az ilyen emberek véleményét kikérni, mielőtt önálló véleményt alkotunk, nehogy eltévelyedjünk, ahogyan teszi ezt sok magát "egyháznak" áltató kis szekta. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit olvasunk ki a Szentírásból, mert hidd el - tapasztalatból tudom! -, hogy abba tényleg bármit bele lehet magyarázni, ha az ember kellőképpen ignorálja az igazságot...

Amúgy a hunhíres Keszi vagy? Üdv itt is (gschenker vagyok a Hunhír-en...) :)

Akkor hátulról kezdem...

Szia! :-)

Igen a "Hunhír.hu"-s Keszi vagyok. :-))

Mint már írtam igen kell egy "szakember" (mondjuk egy pap) a Biblia megértéséhez és értelmezéséhez, de éppen azért könnyű megérteni a benne leírtakat, mert példákat is ír (példabeszédek).
A szektákat én sem ajánlom senkinek, mert túl szubjektívak. Még saját magukhoz is, de ez lenne a kisebbik baj velük. A nagyobb baj az hogy vannak szekták, amik kicsalják az emberek pénzét, értékeit.
Keszi Boglár

Új hozzászólásSzerző: Paraklétosz Dátum: 2010 máj. 14 - péntek, 22:07

Keszi Boglár írta:Nem szeretnélek megsérteni, de a Szent Biblia nem szabálykönyv, hanem egy útmutató, amelyet mindenki úgy értelmezhet (persze, bizonyos határokon belül!), ahogy neki az adott pillanatban a legmegfelelőbb.

Pontosan azért nincs ebben igazad, mert a Szentírás nem szabálykönyv, ha ugyanis pusztán az lenne, akkor elegendő lenne a kezedbe kapva fellapozni, és máris megtalálnád a problémádra a keresett megoldást. Valójában azonban a Szentírás tanításait csak a szenthagyomány talaján állva lehet helyesen értelmezni, hiszen az Írások nagyon sok helyen nem ad verbum (=szó szerint), hanem ad senses (=átvitt értelemben) értendők. Ráadásul a Szentírás mindkét testamentuma telis-tele van hebraizmusokkal, ami nem mentes a hiperbolizmusoktól (=költői értelemben vett túlzásoktól), minek következtében a gyanútlan olvasó számtalan olyan pontot találhat bennük, amelyek látszólag tökéletesen ellent mondanak egymásnak. Az ilyen látszólagos ellentmondásokat fel kell oldani valahogy, de egyáltalán nem mindegy, hogy ezt a feloldást ki fogja végrehajtani. Persze tudom, a Szentlélek feladata az, hogy az Írások értelmét megmagyarázza, de nem mindenki részesül egyformán az adományokból, s így vannak olyanok, akik jobban megértik az Írások tartalmát (bölcsesség karizma), mint mások. Érdemes mindenekelőtt az ilyen emberek véleményét kikérni, mielőtt önálló véleményt alkotunk, nehogy eltévelyedjünk, ahogyan teszi ezt sok magát "egyháznak" áltató kis szekta. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit olvasunk ki a Szentírásból, mert hidd el - tapasztalatból tudom! -, hogy abba tényleg bármit bele lehet magyarázni, ha az ember kellőképpen ignorálja az igazságot...

Amúgy a hunhíres Keszi vagy? Üdv itt is (gschenker vagyok a Hunhír-en...) :)

Paraklétosz

Új hozzászólásSzerző: Keszi Boglár Dátum: 2010 máj. 12 - szerda, 10:42

Németberta Péter írta:Ezért nem szabad önfejűleg olvasni a Szentírást (mert néhol meghökkentő, sőt, érthetetlen lehet a laikus számára), hanem egy olyan ember segítségével és támogatásával, akihez minden esetben fordulhatunk kérdéssel, észrevétellel.
Számtalan szekta alakult már meg a Biblia helytelen, emberi félremagyarázásának következtében. Javaslom, keress egy papot!

Kedves Péter! :-)

Nem szeretnélek megsérteni, de a Szent Biblia nem szabálykönyv, hanem egy útmutató, amelyet mindenki úgy értelmezhet (persze, bizonyos határokon belül!), ahogy neki az adott pillanatban a legmegfelelőbb. Ugyanis a Biblia szinte minden élethelyzetre adhat megfelelő iránymutatást, ha valaki nyitott szívvel olvassa azt! A Biblia példa beszédekből áll és mindenkinek egyéni meglátására van bízva, hogy ki mit von le belőle.
Persze, bizonyos dolgok állandóak, mint a szeretet, a bűn, stb...
Az is igaz, hogy a Szent Biblia tanításait egyes szekták, "egyházak", stb... megpróbálják a saját szájízük szerint értelmezni (ez koránt sem egyenlő azzal, amit már fentebb fejtegettem!!!). Az ilyen szektákat messze el kell kerülni, mert működésük hátterében kétes dolgok állhatnak!
Az ajánlatod azonban jó, ha egy papra bízzuk a dolgot!
Keszi Boglár

Új hozzászólásSzerző: Virradat Dátum: 2010 máj. 11 - kedd, 6:36

pvcpadlo írta:A Sátán legutóbb Szaljosán Ferencben öltött testet...móltó módon fejezte be a pályafutását!

És te mikor fogod "móltó" módon befejezni a pályafutásodat? Azt hittem, hogy a Societas és rózsamisi netkommandós provokátorai a csúfos választási vereség után rádöbbennek, hogy az éveken át tartó munkájuk fabatkát sem ért, de ezek szerint mégsem...
Virradat

Új hozzászólásSzerző: Gesta Dátum: 2010 máj. 09 - vasárnap, 13:50

pvcpadlo írta:A Sátán legutóbb Szaljosán Ferencben öltött testet...móltó módon fejezte be a pályafutását!

Kezded elveszteni a kontrollt, ez pedig a hozzászólásaid színvonalának a rovására megy. - Ami, valljuk be, eddig sem szárnyalt az egekben.
Rendkívül nehéz, sőt lehetetlen, olyasvalakivel "vitatkozni" aki szeméylesen, ilyen mértékben érintett. Nyilván senki nem fog meggyőzni róla, hogy nem a nemzetiszocializmus a legfőbb gonosz.
Igazából ez nem is célunk.
De, az egyéni tragédiák, bármennyire fájóak is legyenek, nem befolyásolhatják a történelmi igazságot

Szálasi Ferenc

Gesta
SBK

Új hozzászólásSzerző: Kisgabesz Dátum: 2010 máj. 09 - vasárnap, 13:32

A hozzászólások "móltó" módon jellemzik annak szerzőjét...:)
"Lehullt egy csillag,de van másik helyette!"
Kisgabesz

Új hozzászólásSzerző: pvcpadlo Dátum: 2010 máj. 09 - vasárnap, 12:34

A Sátán legutóbb Szaljosán Ferencben öltött testet...móltó módon fejezte be a pályafutását!
pvcpadlo

Új hozzászólásSzerző: Gábriel angyal Dátum: 2010 máj. 08 - szombat, 8:08

Itt minden napra találhatók, csodálatos elmélkedések Barsi Balázs ferences atyától.

http://barsitelekmm.blogspot.com/

"Ha a világ gyűlöl benneteket, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt nálatok."

A világ, vagyis a bukott Ádám fiai egyfajta lelki hasadást, megosztottságot hordoznak szívükben: gyűlölik a világosságot, mégis vágyakoznak rá. Miközben tudatosan üldözik Krisztust tanítványaiban, tudattalanjuk mélységeiben az ő segítségére várnak. Ezt a bűn utáni kettősséget az emberben Jézus Krisztus világba való eljövetele leplezte le, hiszen ő a világ világossága, aki azért jött, hogy feltáruljanak sok szívnek gondolatai. Ha mi igazán Krisztus hívei vagyunk, jelenlétünk ugyanezt a rejtett lelki meghasonlottságot hozza felszínre környezetünkben. A mai evangéliumban Urunk felkészít arra, hogy ne legyünk naiv álmodozók, akik arra számítanak, hogy a krisztusi örömhír egycsapásra jóvá tesz mindenkit. Igenis, az evangélium szerinti élet gyűlöletet kelt a világ fiaiban irántunk, s ezt el kell viselnünk, anélkül, hogy viszonoznánk. Ha mi is gyűlölettel válaszolnánk a gyűlöletre, vagy saját kiválasztottságunk tudatában tetszelegve megvetnénk azokat, akik gyűlölnek minket, magunkban is ezt a meghasonlottságot idéznénk elő, s állandósítanánk a világ fiaiban is. Nem elég kívülről báránynak kinéznünk; nekünk valóban bárányként kell a farkasok közé mennünk, nem pedig báránybőrbe öltözött farkasként. Isten Bárányához hasonlóan, aki elvette a világ bűneit, ártatlan tisztaságban kell megőriznünk lelkünket, mert csak így menthetjük meg farkassá változott testvéreinket. A szentlecke ugyanis feltárja, hogy az Istent nem ismerő világ a mélyben nagyon is vágyakozik Krisztus után. Jellemző, hogy éjszaka és látomásban mutatkozik meg ez a vágy, a tudattalan világ feltöréseként, egy macedón férfi képében: "Jöjj és segíts rajtunk!" Ezzel az elemi erővel felszakadó segélykiáltással veszi kezdetét Európa evangelizálása. Vajon ma nem ugyanez a kétségbeesett kiáltás tör fel a bűnökben megöregedett, elkereszténytelenedett Európa szíve mélyéből? Saját szívünk, tudatos és tudattalan világunk megosztottságát Krisztus szeretetével gyógyítva merünk-e részt vállalni megmentésében?
"Aki Isten elé letérdel, bárki ellen képes felállni!"

Gábriel angyal

Új hozzászólásSzerző: Németberta Péter Dátum: 2010 máj. 06 - csütörtök, 17:36

Ezért nem szabad önfejűleg olvasni a Szentírást (mert néhol meghökkentő, sőt, érthetetlen lehet a laikus számára), hanem egy olyan ember segítségével és támogatásával, akihez minden esetben fordulhatunk kérdéssel, észrevétellel.
Számtalan szekta alakult már meg a Biblia helytelen, emberi félremagyarázásának következtében. Javaslom, keress egy papot!
"Vágjatok neki, óh, lovagok: tiszta és rendíthetetlen lélekkel üldözzétek Krisztus keresztjének ellenségeit!" - Szent Bernát

Németberta Péter
SBK

Új hozzászólásSzerző: Nebelwerfer Dátum: 2010 máj. 06 - csütörtök, 17:24

k.kerdo írta:Üdv!
Manapság alkalmanként hallhatja az ember a végidőkről szóló megjegyzéseket, meg a világvégéről szóló aggodalmakat. Belém férkőzött a kíváncsiság és beleolvastam a Jelenések könyvébe. Hát mit mondjak? Elég abszurd és hihetetlen dolgok vannak bele írva. Nekem az a sejtésem, hogy a barlangban János valami kábítószert fogyasztott a mély vallásos meditációja után és a halucinációját írta le. Nektek mi a véleményetek erről?

Hát ebből a szemszögből akkor az egész Bibliát kábítószeres révületben írták, mert elég sok "abszurd" és "hihetetlen" dolog van leírva benne. Legalábbis egy ateista számára...
Nebelwerfer

Új hozzászólásSzerző: k.kerdo Dátum: 2010 máj. 06 - csütörtök, 16:23

Üdv!
Manapság alkalmanként hallhatja az ember a végidőkről szóló megjegyzéseket, meg a világvégéről szóló aggodalmakat. Belém férkőzött a kíváncsiság és beleolvastam a Jelenések könyvébe. Hát mit mondjak? Elég abszurd és hihetetlen dolgok vannak bele írva. Nekem az a sejtésem, hogy a barlangban János valami kábítószert fogyasztott a mély vallásos meditációja után és a halucinációját írta le. Nektek mi a véleményetek erről?
k.kerdo

Új hozzászólásSzerző: Kolovics Dátum: 2010 ápr. 28 - szerda, 10:30

Ugyan, nekem közvetlenül az eseményekhez túl sok közöm nincs, de azért két érdekességre szeretném felhívni a figyelmet.

Sajnálattal olvasom, hogy így döntött és nekem ilyen módon kellett erről a döntéséről értesülnöm...
Az is tény, hogy nem jelezte nekem ezt a lépését és a közösségünk háta mögött cselekedte meg.

Még az "utolsó percekben" is, az volt fent a jovonk.info-n - amit természetesen már megváltoztattak -, hogy a Hungarista Népfőiskola előadásai között szerepel Szász Péter - Az Egyház "bűnei".
Szász Péter, a Magyar Nemzeti Arcvonal egykori csoportvezetője 2010. április 25-én, a Pax Hungarica Klubban tartott beszéde után kérvényezte felvételét a PHM személyi állományába...
Ebből az következik, akárhogy is nézzük, hogy az MNA budapesti csoportjának egyetlen tagja sem jelent meg az előadáson. Kissé fura, hogy a saját előadójuk előadására sem mennek el. Ezen szerintem érdemes lenne elgondolkodni... Ugye két alternatíva van, vagy gyakorlatoztak, vagy az ideológiai képzést ennyire "leköpik".

A továbbiakban a budapesti csoport számára nem létezik többé!

Ez a mondat, annyira óvodás, hogy el sem hiszem. Ha nem vagy velünk, akkor aljas gazember vagy, vagy nem létezel, esetleg ügynök vagy, zsidó, netalántán cigány. Könyörgöm, mire jó ez a fröcsögés? Szerencsére az jovonk.info szerkesztői között is vannak, olyanok, akik ezt észrevették, ugyanis a tegnapi PHM elleni - alacsony nívójú [főleg a "Tanmese" című borzadály, amit a mozgalom, szellemi vezetője adott ki, amelyből sugárzott, hogy valami nagyon okosat akart mondani, valószínűleg kínjába] - kirohanási áradat, ma reggelre, már ködbe veszett.
Kolovics

Következő

Vissza: Ideológia

Jelenlévők

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

© 2010 • Suttogo.hu • suttogo@mozgalom.org
A Suttogó a Mozgalom.org lapcsalád tagja.
Az oldal tartalma a forrás megjelölésével szabadon felhasználható.
További információk a Tudnivalók menüpontban olvashatóak!
Esetleges kérdések tekintetében az oldal üzemeltetői állnak rendelkezésre!